Zöld Akciócsoport

Zöld Akciócsoport

NE VÁRAKOZZ JÁRÓ MOTORRAL!

2022. január 21. - Zöld Akciócsoport Nyíregyháza

A Zöld Akciócsoport kampányt indít, hogy csökkentse az óvodák és iskolák környékén drasztikusan megnövekedő levegőszennyezés mértékét. A csoport óvodák környékén kihelyezett mérőműszerei azt mutatják, hogy a reggeli és délutáni órákban drasztikusan megnő az intézmények körül a levegő szennyezttsége, a károsanyag koncentráció.

Fontos tudni, hogy a nitrogén-dioxid városi környezetben döntően a dízeljárművek kipufogócsövéből kerül a levegőbe. Belélegezve csökkenti a tüdőfunkciót és különféle légzőszervi károsodásokat okoz, valamint kapcsolatba hozható szív- és érrendszeri megbetegedésekkel is. Növeli továbbá az asztmás megbetegedések számát, és kitettség esetén könnyebben elkapunk légúti megbetegedéseket.

A járó motorral várakozás mérgező. Kényelmünket szolgáló rossz szokásunkkal környezetünk egészségét, saját és gyermekeink életét veszélyeztetjük.

ÁLLÍTSA LE A MOTORT!

Részletesen a témáról olvasson itt:

https://www.greenpeace.org/hungary/sajtokozlemeny/5861/egeszsegtelen-a-levego-az-iskolak-kornyeken-derul-ki-a-greenpeace-friss-mereseibol/

a_lli_tsd_le_a_motort-02.png a_lli_tsd_le_a_motort-01.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldakciocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr9916820794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása