Zöld Akciócsoport

Zöld Akciócsoport

Tűzijáték meg(nem)rendezése

2022. augusztus 9-én elküldött levelünk az önkormányzat részére, téma: Augusztus 20-i tűzijáték

2022. augusztus 19. - Zöld Akciócsoport Nyíregyháza

Tisztelt Döntéshozók!

Az elmúlt évben többször fordultunk a város illetékes felelőseihez azzal a kéréssel, hogy a jelenlegi környezeti és klímahelyzetet figyelembe véve és az állatvédelemre tekintettel gondolják át a tűzijáték értelmét.

A Környezetvédelmi Kerekasztal első ülésének egyik napirendi pontja szerint a tűzijáték igen káros következményeit részleteztük az Állatbarát Alapítvány elnökével,a katasztrófavédelem képviseletével és az ülésen megjelentekkel. Több példa is elhangzott korábbi évekből, más városokból, országokból, hogy sokkal költséghatékonyabb és természetre kevésbé káros, ám nem kevésbé látványos módon is lehet ünnepelni (pl fényfestés Debrecen).

berlin-ga1b0511bf_1920.jpg

299515337_2095493033957173_6838374357708658092_n.jpg

Továbbá az is alátámasztja a tűzijáték szükségtelenségét, hogy a legutóbbi Újévi tűzijáték elmaradása sem okozott semmiféle traumát a városlakóknak.

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy figyelmen kívül hagyva a korábbi egyeztetéseken elhangzottakat, kéréseinket, érveléseinket, az azóta súlyosbodó válságos helyzetet, az idei augusztus 20-i ünnep zárásaként a nyíregyházi önkormányzat ismét tűzijátékot rendez.

A rendkívüli aszály, az agrárválság, az energiaválság miatt nagyvárosok felelősen gondolkodó önkormányzatai sorra tesznek bejelentést az idei augusztus 20-i tűzijáték elmaradásáról, annak költségének szükségesebb, okosabb felhasználásáról. Íme néhány: Szombathely, Győr, Szeged, Székesfehérvár, Pécs, Miskolc, Debrecen, Kecskemét, Békéscsaba, Salgótarján, Siófok, Tihany, Sümeg, Tata, Pásztó, Szentes, Ózd, Hódmezővásárhely, Százhalombatta.

Tisztelettel kérjük városunk döntéshozóit, hogy a fent említett példákat követve vegyék fontolóra, valóban szükséges-e megrendezni a tűzijátékot! Bízva felelős döntésképességükben,

Üdvözlettel;

 

Zöld Akciócsoport

Update: 2022.08.19-ig levelünkre azóta sem érkezett válasz az önkormányzat részéről.

--

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldakciocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr9117911183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása