Zöld Akciócsoport

Zöld Akciócsoport

8. Méhecske- és lepkebarát park - Zöld jókívánságok 2021-re

2020. december 22. - Zöld Akciócsoport Nyíregyháza

Zöld blogunkon napi trendszerességgel közzéteszünk egy-egy (összesen 10) újévi jókívánságot, amelyek arról szólnak, hogyan lehetne ZÖLDEBB és ÉLHETŐBB a mi szeretett városunk, Nyíregyháza.

Olyan kívánságokról van szó, amelyek egyáltalán nem irreálisak: ha városvezetésünk tényleg komolyan gondolja a "zöld város" szlogent*, akkor csupán döntés kérdése, hogy előbbre lépjünk. Bízunk benne, hiszen 2020-ban is történtek fontos zöld fejlemények, és az olykor kemény viták ellenére látjuk a jó szándékot a felelős szervek részéről.

(*Állítólag nem csak szlogen van, hanem komplex stratégia - erre még visszatérünk)

Íme a következő zöld jókívánság:

8. Méhecske- és lepkebarát park Nyíregyháza belvárosában

park.jpg

A világ számos városban felismerték, hogy a szokásos egyenzöld fű és drága dísznövények helyett a helyben honos vadvirágokból és fásszárúakból gyönyörű parkokat, parcellákat lehet kialakítani, melyek fenntartása is olcsóbb – bár nagyon komoly, és egészen más szakértelmet kíván –, mint az intenzív zöldfelületeké. Ezek a parkok az Európa-szerte pusztuló méhek és egyéb beporzó rovarok megmentését is szolgálják. Miért is ne tennénk meg az első lépést ebbe az irányba Nyíregyházán is, 2021-ben?

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldakciocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816354770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vali Almássyné 2020.12.22. 22:08:34

Tetszik az ötlet, jól csináljátok. GRATULÁLOK.

Zöld Akciócsoport Nyíregyháza 2021.03.20. 19:39:46

@Vali Almássyné: Nagyon szépen köszönjük! Sokat jelent a visszajelzés. Elnézést, hogy ennyit vártunk a válasszal! Nem láttuk. Üdv: Zöld Akciócsoport
süti beállítások módosítása