Zöld Akciócsoport

Zöld Akciócsoport

Állj le a pöfögéssel! - kampány a kampányban

A járványhelyzetre és egyéb nem várt akadályokra hivatkozva kissé hosszúra nyúlt az egyeztetés az önkormányzattal, de talán a választási kampány miatt lendületet vehet végre egy két éve megkezdett zöld kampányunk is.

2022. február 24. - Zöld Akciócsoport Nyíregyháza
A városunkban szinte folyamatosan fennálló magas légszennyezettség okán kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a lakosság szemléletformálásával javítsunk a helyzeten. A lakossági tüzeléssel kapcsolatos szemléletformálás mellett kiemelt figyelmet szentelünk az autósoknak is. Akik figyelemmel kísérik a Zöld Akciócsoport munkáját, láthatták több ízben, hogy szót emelünk a járó motorral várakozó autósok ellen, különös tekintettel az iskolák, óvodák környékén bevett rossz szokással kapcsolatosan, ezzel védve az egyik leginkább veszélyeztetett csoportot, a gyerekeket
A 2020-as évben elkészült szóróanyagunkkal egész évben elképesztően kellemetlen helyzetekben próbáltuk személyesen felhívni a járó motor mellett álló autójukban ücsörgők figyelmét arra, hogy nem csak mi, ők is szívják az autójukból kiáramló mérget. Bekopogtatva ablakukon, a szórólapot átadva próbáltuk elérni a magas információs ingerküszöbüket és egyúttal elkerülni az alacsonyabb agressziós ingerküszöbüket. A sziszifuszi és kényelmetlen egyéni akció helyett Akciócsoportunk a szervezettebb fellépés mellett döntött és kidolgozott egy átfogó kampányt a probléma megoldására.

a_llj_le_a_po_fo_ge_ssel-1-01.jpg

a_llj_le_a_po_fo_ge_ssel-1-02.jpg

A 2021-es év nyarán tettük közzé felhívásunkat közösségi felületeinken arról, hogy gyerekrajzokat várunk „Állj le a pöfögéssel!” kampányunkhoz, melynek célja egy összehangolt szemléletformáló program megszervezése városunk óvodáiban, iskoláiban. A beérkezett gyermekrajzokból figyelemfelkeltő táblák készültek, melyeket az óvodák, iskolák előtt kívánunk kihelyezni a szülők szemléletének formálása érdekében. Mivel ezek az intézmények szoros kapcsolatban állnak az önkormányzattal, így kampányunk megvalósításához az önkormányzattal is egyeztetéseket kezdtünk. Több alkalommal tértünk ki a témára, majd 2021 októberében egy szűk körű egyeztetésen szóbeli ígéretet kaptunk arra, hogy tábláinkkal, kampányunkkal bejuthatunk az óvodákba, melyről hamarosan egyeztethetünk az intézmények vezetőivel.
image_750x_61bda353a8e9a.jpg
A vírushelyzet okán ez az egyeztetés sokat váratott magára, de a táblák, a szóróanyagok startra készen várják szinte pontosan fél éve, hogy kikerülhessenek a raktárból és megkezdhessék szemléletformáló munkájukat az ovikban és segíthessék városunkban egy rossz szokás megszűntetésével a levegő minőségének javulását.
2022 március elsejére kaptunk meghívást az önkormányzattól egy az óvodák vezetőivel tartandó egyeztetésre, így végre, alig két évvel aktív fellépésünk megkezdése után - talán a választási kampánynak is köszönhetően - végre a mi zöld kampányunk is teret kaphat.
Az egyeztetés után beszámolunk a fejleményekről is.
Köszönjük a rajzokat a pályázóknak és örömmel mutatjuk be a reményeink szerint hamarosan sok óvodánál felbukkanó táblákat, melyeket magánadományokból gyártat le akciócsoportunk és az önkormányzat segítségével juttatunk ki az intézményeknek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldakciocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr6117765232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása