Zöld Akciócsoport

Zöld Akciócsoport

Találkozó a Krúdy teremben

Zöld ügyek porondon

2020. szeptember 08. - Zöld Akciócsoport Nyíregyháza

untitled-3-01.jpg

Akciócsoportunk az önkormányzat meghívásának eleget téve a tegnapi napon - a Tiszta Levegő Világnapján - a városházán járt, ahol többek közt Kovács Ferenc polgármester úrral találkozhattak a város "zöld szakemberei".

A találkozón információkat osztott meg a város első embere a város zöld elképzeléseiről, ismertette az elmúlt évek zöld stratégiájával kapcsolatos lépéseket. Emellett partnerségre, egyeztetésre invitálta a résztvevőket, rajtuk keresztül pedig a városlakókat. Arra buzdított, vegyenek részt a tavasszal közgyűlés elé kerülő környezetvédelmi stratégia előkészítésében véleményük, javaslataik megosztásával.

Az önkormányzat aktivitása, melyet az utóbbi időben a sajtóban tapasztalható zöld ügyekben, fejlesztések kapcsán, valamint a találkozók, fórumok számának megszaporodása is arra enged következtetni, hogy a város vezetése érzi saját "hiányosságait" a környezet védelmének területén és a Zöld Akciócsoport által képviselt erős lakossági összefogást sem hagyhatja figyelmen kívül. Mindenképp sikerként könyvelhetjük el az akciócsoport eddigi működését, melyből reményeink szerint a város minden lakója profitálhat a jövőben.

Ezen a találkozón sem esett szó a Sóstóra tervezett beruházásról és az azzal szembeni lakossági ellenállásról, de a Zöld Akciócsoport kérdőívére érkezett lakossági válaszokból elkészült tanulmányt átadtuk Kovács Ferencnek. Bízunk benne, hogy a nyíregyházi felnőtt lakosság 1%-ának véleménye eléri az ingerküszöböt és a jövőben lesz alkalmunk ezzel kapcsolatban valódi egyeztetésre.

Részletes beszámolónk a találkozóról hamarosan a blogon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldakciocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr7616194402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása