Zöld Akciócsoport

Zöld Akciócsoport

10. Fakataszter - Zöld jókívánságok 2021-re

2020. december 21. - Zöld Akciócsoport Nyíregyháza

Megindult a visszaszámlálás: hamarosan 2021-et írunk! Mielőtt az újévi gongütés után elhangzik a szívünkből szóló"hozz rá víg esztendőt", zöld blogunkon napi trendszerességgel közzéteszünk egy-egy (összesen 10) újévi jókívánságot, amelyek arról szólnak, hogyan lehetne ZÖLDEBB és ÉLHETŐBB a mi szeretett városunk, Nyíregyháza.

Olyan kívánságokról van szó, amelyek egyáltalán nem irreálisak: ha városvezetésünk tényleg komolyan gondolja a "zöld város" szlogent, akkor csupán döntés kérdése, hogy előbbre lépjünk. Bízunk benne, hiszen 2020-ban is történtek fontos zöld fejlemények, és az olykor kemény viták ellenére látjuk a jó szándékot a felelős szervek részéről.

Induljon tehát el a zöld visszaszámlálás!

10. Elkészül Nyíregyháza közterületi fakatasztere, ami mindenki számára elérhető.

fakataszter.jpg

 

Jelenleg nincs olyan átlátható adatbázis, amiből akár a lakosság, akár a döntéshozók tudnák, hol milyen fák állnak a városban, és azok milyen állapotúak. Holott a világ más városaiban ez már sok éve megvalósult, nyilvános online felületen akár minden egyes fára rá lehet keresni olyan metropoliszokban is, mint London vagy Nem York, és hazánkban is több városban (Kecskemét, Budapest) készül hasonló. Egy ilyen fakataszter nélkülözhetetlen alap ahhoz, hogy Nyíregyháza jól gazdálkodjon zöldfelületeivel, és elkészítése jó alkalom lenne az önkéntes szervezetek és a városvezetés együttműködésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldakciocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr5416352054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása